Stort TILLYKKE til fakta

En af de få dagligvarehandler i Danmark, der har opnået en international energicertificering

Coops fodaftryk

Energi

I Coop har vi sat os et ambitiøst mål: Vi vil spare 20% på energien inden 2020. Det er en rejse, der virkelig vil gøre en forskel både for vores kunder og medarbejdere, men også for vores fælles klode. Vi VIL gøre en forskel – og det gør vi. Resultaterne tikker nemlig allerede ind.

For at nå målet, skal vi hele tiden optimere vores energiforbrug. Derfor energicertificerer vi vores butikskæder. Vi startede med Irma i 2017 og nu er også hele fakta-kæden med over 350 butikker certificeret.

Fakta får bevis på den gode energi
Fakta er Coops anden kæde, der får overrakt den internationalt anerkendte ISO 50001 energicertificering, der er beviset på, at Fakta er med helt fremme, når det kommer til energioptimering i detailbranchen.

På billedet her ses Coops energiteam sammen med faktas direktør John Hornbech Christensen og driftschef Niels Rasmussen efter de har fået overrakt beviset på den gode energi. 

Energibevidste medarbejdere
Det er vi i Coop meget stolte af, og det er bl.a. opnået ved at engagere og involvere medarbejderne.

”Medarbejderne er blevet inddraget og orienteret via diverse kanaler som ugebrev, film og intern Facebook gruppe, hvor de er blevet opfordret til at tænke i energibesparelsestiltag. Derudover vil vores medarbejdere også gerne bidrage til et bedre klima og et lavere energiforbrug”,
siger John Hornbech Christensen, direktør i Fakta.

Medarbejderne i Irma og Fakta er bl.a. blevet inddraget i arbejdet med energi-optimering via en række sjove film, der sætter fokus på området. Et eksempel er denne film. 

Skal fortsætte med at blive bedre
Selvom beviset er i hus, hviler Fakta ikke på laurbærrene – tværtimod. Fakta forpligter sig til nu og i fremtiden at blive endnu bedre til dét med energi. Dermed er dette kun begyndelsen til store besparelser på energien og en indfrielse af den samlede plan i Coop om at spare 20 % på energien i 2020. Inden udgangen af 2018 forventes alle kæder i Coop-familien at være energicertificerede. 


God energi skal bruges på hinanden - resten skruer vi ned for

Det er budskabet i den interne kommunikation, der skal få alle medarbejdere til at følge de nye processer, der fører til store energibesparelser. Filmen her kick-startede arbejdet mod det ambitiøse mål om 20 % reduktion af energiforbruget.  

Lad dig inspirere af vores energirejse

Læs vores 3 klummer, som vi i 2017 lavede til Energiforum Danmark:

Klumme 1: Coops store energi rejse: Bump og glæder

Klumme 2: Coops store energirejse: Nyt lys i Coop - Yes we can

Klumme 3: Coops store energirejse: Skal - skal ikke?