Coops fodaftryk

Velkommen til en ny og mere bæredygtig pose

I Coops butikker kan du finde en helt ny type plastikpose. Den er produceret af sukkerrør, der har optaget CO2 mens de voksede. Det er godt for klimaet.

Og jo flere gange du bruger posen, jo bedre er det for miljøet. Derfor giver vi alle medlemmer 1 kr. i bonus hver eneste gang de genbruger posen i vores butikker i juni og juli.

Brug den igen og igen og tjen penge

Coops nye pose er lavet af planter. Det er klimavenligt. Men den store miljøgevinst kommer, hvis vi alle sammen begynder at genbruge vores poser meget mere, end vi gør i dag. Som et forsøg betaler vi derfor 1. kr. i bonus til alle medlemmer, der genbruger posen i juni og juli måned. Alt hvad du skal gøre, er at få posen scannet ved kassen. Du kan hjælpe vores kassepersonale ved at sige, at det er en pose til genbrug.

Planteplastik er mere klimavenligt

Normale plastikposer er lavet af olie. Coops nye pose er lavet af planter, der har optaget CO2, mens de voksede. Det gør posen mere klimavenlig. Men det er endnu mere klimavenligt at bruge posen igen og igen, og når Coops pose er helt slidt op, så kan den genanvendes som blød plast og blive til helt nye poser.

Del af Coops samlede emballage-strategi

De nye poser er et led i Coops samlede emballage-strategi, der bl.a. har et mål om at reducere vores brug af konventionel plastik med 25% i 2025. Plastik har mange glimrende egenskaber, men udgør også en af nutidens helt store udfordringer. Derfor har vi i Coop sat os en ambitiøs målsætning om, at skære ned på vores forbrug af plastik, med særligt fokus på engangsartikler af plast samt overflødig emballage. Det vil vi bl.a. gøre ved, at overgå til alternative fornybare og plantebaserede materialer. 

Kontakt vores ansvarlighedsafdeling

Har du spørgsmål eller kommentarer til vores arbejde med ansvarlighed, er du altid velkommen til at kontakte os.

ansvarlighed@coop.dk