Coops fodaftryk

Coops emballagestrategi

6 skridt skal sikre Coops kunder verdens måske mest bæredygtige emballage

Emballage og plast spiller en afgørende rolle i at sikre fødevaresikkerhed og undgå madspild. Men emballage og plast skaber også miljø- og sundhedsmæssige udfordringer. For mange af Coops medlemmer, som også er vores ejere, er emballage og plast en daglig bekymring og irritation. De udfordringer tager Coop nu op med en ny, ambitiøs emballagestrategi, hvor vi systematisk gennemgår Coops egne varer for at optimere emballagen til fordel for miljøet.  Ambitionen er at sætte en ny standard for bæredygtig emballage i detailverdenen gennem 6 skridt.

 

Seks konkrete mål viser vejen:

1. Genanvendelig emballage

Vi skal i fremtiden blive meget bedre til at anvende verdens ressourcer effektivt. Et vigtigt skridt på vejen er at sikre, at vores emballager er nemme at genanvende - både for vores forbrugere og i de offentlige affaldssystemer.

Mål: Fremtiden er cirkulær og derfor skal emballagen på alle Coops egne varemærker være genanvendelig.

2. Genanvendte materialer 

Vi skal ikke blot designe emballager der kan genanvendes. Vi skal også blive langt bedre til at efterspørge og bruge genanvendte materialer, når vi producerer ny emballage. På den måde kan materialerne køre i loop igen og igen, og vi får brug for langt færre nye materialer.

Mål: Emballagen på Coops egne varemærker skal produceres af genanvendte materialer, hvor muligt.

3. Fornybare materialer

Verden har brug for en grøn fremtid, der er uafhængig af fossile ressourcer. Fossile ressourcer bruges i dag bl.a. til produktion af plastik til emballager. Derfor vil vi omstille til fornybare ressourcer for en grønnere fremtid.

Mål: Emballagen på Coops egne varemærker skal bestå af fornybare materialer, hvor genanvendte materialer ikke er muligt.

4. God kemi

Coop har en lang tradition for at udfase skadelige kemikalier, og den tradition videreføres i Coops nye emballagestrategi. Coop sætter baren højt, og insisterer på at vores emballager ikke må gå på kompromis med vores forbrugeres helbred. Vi vil hellere være for forsigtige end bagkloge.

Mål: Vores emballage må ikke gå på kompromis med forbrugernes helbred. Derfor skal vi fortsat arbejde for, at udfase skadelig kemi fra vores emballage.

5. Produktspild

Emballagens fornemmeste opgave er at beskytte vores produkter, øge holdbarheden og minimere spild. Vi er i dag rigtig gode til, at forhindre madspild i butikker og produktionen. Men en stor del af mad- og produktspilden sker også hjemme ved vores forbrugere. Derfor vil vi finde de produkter der forsager mest spild og forbedre emballagen, så den kan mindske madspildet.

Mål: Emballagens primære formål er, at beskytte vores produkter og forhindre spild. Coop vil optimere emballagen på de produkter der forsager mest spild hos forbrugerne.

6. Plastik

Plastik har mange glimrende egenskaber, men udgør også en af nutidens helt store udfordringer. Derfor har vi i Coop sat os en ambitiøs målsætning om, at skære ned på vores forbrug af plastik, med særlig fokus på engangsartikler af plast samt overflødig emballage. Det vil vi bl.a. gøre ved, at overgå til alternative fornybare og plantebaserede materialer.

Mål: Vi vil reducere vores brug af konventionel plastik i vores emballage og engangsprodukter med 25 % i 2025. Vi vil opnå dette ved at udfase engangsprodukter af plastik og unødvendig emballage samt omstille til biobaserede- og genanvendte materialer.


 

Sådan arbejder vi

Hos Coop vil vi fjerne unødvendig plastik. Og vi vil sikre, at den plastik der er nødvendig, kan bruges igen og igen. Se hvad vi allerede har gjort ved bæreposer, engangsservice, plastiklåg og meget mere.

Leverandørguide

Kun hvis vi arbejder sammen, kan vi skabe de bedste emballageløsninger. Derfor har vi udarbejdet en guide til vores samarbejdspartnere og leverandører. Du kan læse den her: