Hjertesager

Kemi i hverdagen

Hver dag er vi i kontakt med en lang række forskellige kemikalier. Fra sæben i badet til kassebonen og den mad vi laver om aftenen. I Coop arbejder vi for at sikre, at du som forbruger undgår skadelige kemikalier i de varer, du køber hos os.

Hvad er skadelige kemikalier?

Kemikalier som indgår i både fødevareemballager, hudplejeprodukter, møbler mv. har ofte egenskaber, der gør dem attraktive for produktets udseende, holdbarhed eller anvendelse. Desværre kan de samtidig have stærkt sundhedsskadelige effekter. F.eks. kan de føre til nedsat fertilitet, hormonforstyrrelser, allergi eller endda kræft, ligesom de kan være stærkt skadelige for miljøet. Nogle af de skadelige stoffer er i dag ulovlige eller på vej til at blive det gennem europæisk eller dansk lovgivning, men mange stoffer, som er under stærk mistanke for at være sundhedsskadelige er fortsat fuldt ud lovlige.

Vi handler - så du kan handle trygt

Som forbruger er det en umulig opgave at holde styr på, hvilke kemikalier der er til stede i varerne og om de er gode eller skadelige for miljøet eller sundheden. Derfor ser vi det som vores opgave i Coop, at følge med i forskningen på området og arbejde ud fra et forsigtighedsprincip, så du som forbruger kan føle dig tryg ved at handle hos os.

Coop har gennem de sidste 70 år været en global spydspids i kampen for mere sikre produkter, og skabt vej hvor der ingen vej var. Senest har vi udfaset 12 skadelige stofgrupper fra varerne, og vores arbejde fortsætter.