Hjertesager

Økologi i kurven beskytter også dit drikkevand

I Danmark gør vi noget helt unikt. Vi drikker vores grundvand. Derfor er det vigtigt, at vi passer på det. Når du vælger økologi i kurven, beskytter du grundvandet mod sprøjtegift. Så i 2017 og 2018 gjorde vi oktober til Øktober.

 

Hvorfor sætter vi fokus på vand?

I 2016 fandt geologerne rester af sprøjtegift i en tredjedel af prøverne af det danske grundvand. I 9 pct. af prøverne var grænseværdien overskredet. Giftresterne stammede fra 34 forskellige stoffer og nedbrydningsprodukter, heraf syv stoffer som stadig er tilladt at bruge i Danmark. Ifølge Naturstyrelsen dannes der i gennemsnit 1.500 m3 grundvand om året under 1 hektar drænet landbrugsareal.* Når du vælger danske økologiske råvarer, så støtter du et landbrug uden sprøjtegift. Dermed mindskes risikoen for, at rester af sprøjtegift ender i grundvandet.

*Danmarks Naturfredningsforening, Naturstyrelsen og Økologisk Landsforening

Se her hvor meget grundvand dine økologiske varer beskytter

Hvorfor gør vi det sammen?

Danskerne køber økologi som aldrig før, men øko-varer udgør stadig kun 12 procent af det samlede fødevareforbrug. Danmarks Naturfredningsforening og Coop har ambitioner om meget mere.

Danmarks Naturfredningsforening arbejder for, at al landbrugsjordjord på sigt dyrkes økologisk. For grundvandets og naturens skyld.

Coop vil fordoble salget af økologi i sine butikker fra 2014 til 2020, som led i visionen om at gøre Danmark dobbelt så økologisk.

Med Øktober slog vi endnu engang et fælles slag for en renere natur, rent drikkevand og flere økologiske varer.

Få svar på spørgsmål om økologi her