Hjertesager

Økologi

Den økologiske udvikling i Danmark er skabt af engagerede landmænd, producenter og forbrugere – alle drevet af ønsket om rene varer uden madsminke, eller rester af sprøjtemidler og med større hensyn til dyrevelfærd og miljø.

Danmark er økologisk pioner og den økologiske Danmarkshistorie er en næsten uafbrudt succeshistorie. Men ambitionerne må være større endnu. Og derfor har vi et mål: I 2020 skal Danmark være dobbelt så økologisk.

100% økologisk på samme budget?

Indrømmet - mange økologiske varer er lidt dyrere end de konventionelle. Har du overhovedet råd, hvis du beslutter dig for at leve helt økologisk?

Vi har bedt Gorm Wisweh eksperimentere med danskernes hverdagsretter, så de bliver 100% økologiske, koster det samme og smager mindst lige så godt.

Start videoen og se, hvor let det kan gøres.

 

Hvor økologisk er du – og de andre?

Danmark er verdensmestre i økologi . Og hele landet er med på økologien. Men der er stadigvæk regionale forskelle. Nedenfor kan du se, hvor meget økologi der bliver købt over hele landet. Hvad med dig? Hvordan ser din indkøbskurv ud? Køber du mere eller mindre økologi end gennemsnittet for din kommune? Se også hvordan det økologiske danmarkskort har udviklet sig over årene - klik her